Klubski dan SKR 2012

Že kar nekaj let je stalna oblika druženja članov Slovenskega kluba retrieverjev (SKR) Klubski dan in prednovoletna večerja, kjer se člani skupaj poveselimo, poklepetamo in še kaj novega izvemo. Tudi proti koncu letošnjega leta, natančneje 1. decembra 2012, smo se zbrali na že tradicionalni lokaciji v gostišču Grof na Vranskem. Zbralo se nas je 38 članov kluba, ki smo ljubitelji in večina tudi lastniki štirinožcev iz skupine retrieverjev. Na začetku nas je v imenu predsednice društva Barbare Krumpak in podpredsednika Marjana Gselmana, ki sta bila odsotna, pozdravila Aleksandra Karner, ki je v klubu zadolžena za organizacijo dogodkov in prireditev ter stike s člani. Povzela je dejavnosti izvedene s strani kluba v tem letu in napovedala program Klubskega dne. Za vse prisotne so tudi letos ob družabnem dogodku poskrbeli še za predstavitev novosti v okviru SKR, ki jih bo v letu 2013 kar nekaj.

Eva Krizmanič, predsednica komisije za delo pri SKR, je s pomočjo številnih zanimivih fotografij in pripomočkov slikovito predstavila delovni test – working test za prinašalce. To je prva izmed novosti za prihodnje leto.

Klub ima tudi novo spletno stran, ki je bolj pregledna, opremljena s številnimi fotografijami in bolj prijazna za vse, ki iščejo razne informacije. Stran je oblikovala članica kluba in komisije za prireditve pri SKR, Mateja Šrimpf, stran pa je ostala na istem naslovu: www.klub-retrieverjev.si

V SKR imamo od letos tudi dve klubski vzrejno tetovirni referentki, Aleksandro Karner in Martino Krančan. Aleksandra ima stalno prebivališče na Igu, Martina pa v Kočnem v Zgornji Polskavi. Članom SKR se priporoča, da za pregled legla pokličejo eno izmed njiju.

Aleksandra Karner, predsednica komisije za organizacijo dogodkov in prireditev je za leto 2013 napovedala tudi tekmovanje za Pokal SKR.

So pa tudi tokrat za člane pripravili poučno predavanje in sicer o prvi pomoči. Predavala je dr.vet.med. Urška Drobnič iz veterinarske ambulante Vet-Med. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno.

Sledilo je družabno srečanje ob prednovoletni večerji, pomenkovanju in izmenjavi izkušenj z našimi prinašalci, pripovedovanja o njihovih vragolijah… Večer je minil v prijetnem kinološkem vzdušju in člani z veseljem pričakujemo naslednji klubski dan.

Zapisala: Mateja Tomašič