Klubski dan Slovenskega kluba retrieverjev 2011

Bližal se je konec še enega uspešnega leta za Slovenski klub retrieverjev. Za to so zaslužni predvsem člani kluba, ki so s svojim udejstvovanjem pripomogli k njegovemu uspešnemu delovanju. Ob zaključku leta, 8. decembra 2011, so se člani in prijatelji Slovenskega kluba retrieverjev zbrali na klubskem dnevu v gostišču Grof na Vranskem. Udeležence, bilo jih je okrog 40, je pozdravila predsednica kluba Barbara Krumpak in povzela dejavnosti kluba v iztekajočem se letu. Za zbrane so člani kluba pripravili zanimiv in predvsem poučen program. 

Med obveznosti, ki jih je potrebno s prinašalcem opraviti za pridobitev vzrejnega dovoljenja, je tudi vzrejna preizkušnja (VPR) ali preizkušnja naravnih zasnov (PNZ). Da si bodo lastniki (predvsem tisti, ki imajo prvič v svojem domu prinašalca) lažje predstavljali, kaj mora njihov pes/psica pokazati/znati za pridobitev vzrejnega dovoljenja, je članica kluba Mateja Tomašič posnela predstavitveni film o poteku vzrejne preizkušnje in PNZja. Pri snemanju so s svojimi psi sodelovali člani Lovske družine Polskava in članica SKR Martina Krančan. Oba kartka filma so preko projekcije predstavili na klubskem dnevu.

Sledili sta predavanji o Genskih boleznih pri prinašalcih ter o dedovanju barv pri labradorjih (LR) in gladkodlakih prinašalcih (FCR). Predavanji je pripravila in izvedla članica kluba Aleksandra Karner. Ker je bilo med prisotnimi kar nekaj vzrediteljev, so preko projekcije predvajali tudi video prikaz z naslovom ‘Kako do mladičev?’ V filmu je bila med drugim prikazana gontev psice, oploditev, brejost in kotitev.

Sledil je svečani trenutek v čast dolgoletnemu kinologu in članu kluba Jožetu Štebihu, ki je ponosen lastnik labradorcev, ki sta osvojila šampionat v delu in lepoti, kar jima je prineslo naziv ABSOLUTNA PRVAKA - psica Funny Time's Sweet Gaily Game (Gala) in pes Tylah Keek Over Rubens's Shoulders (Rubi). To sta prva absolutna prvaka v Republiki Sloveniji in Kinološka zveza je morala posebej oblikovati in natisniti priznanja prav za Jožetova psa. Za ta enkratni uspeh mu je SKR s ponosom podelil Priznanji za Galo in Rubija, ki ju je Jožetu Štebihu izročila predsednica kluba Barbara Krumpak, ki se je na koncu pošalila: »Ker se je odločil, da bo delal s psi, ki poleg tega, da dobro delajo, tudi dobro zgledajo, mu podarjamo nalepko za na avto: LIFE IS TOO SHORT TO HUNT WITH AN UGLY LABRADOR.«

Po uradnem zaključku je sledila večerja in zabavno druženje, kjer je beseda tekla predvsem o naših kosmatincih, izmenjavi izkušenj in kovanju načrtov o delu s psi v prihodnje, seveda z željo, da bi bilo takšnih klubskih dnevov čim več.

Aktualna obvestila

label

Klubski dan 2019

________________________
Vabljeni da se prijavite na top retriever 2019. Več>>>

 _______________________

TOP RETRIEVER 2018 rezultati
 

_______________________

Spoštovani,

Prosim, da se za vsa vprašanja, ki se tičejo vzreje retrieverjev obrnete na Kinološko zvezo Slovenije.

UO SKR, 4.9.2015

 

Impressum

label

Slovenski klub retrieverjev
Andričeva 1
1000 Ljubljana
E-naslov: skr@klub-retrieverjev.si

Davčna številka: SI56531788
(nismo zavezanci za DDV)
Matična številka: 5923298000

TRR/IBAN: SI56 3000 0000 3902 055
BIC/SWIFT: SABRSI2X
Banka: Sberbank banka d.d.